Egyéb

Plenary session week 48 2015 in Strasbourg

Outcome of the Valletta summit of 11 and 12 November 2015 and of the G20 summit of 15 and 16 November 2015
Council and Commission statements

Kvótanépszavazás: a Tolna megyeieknek van okuk a büszkeségre

2016. 10. 14.

A párt és az Európai Parlament alelnöke szerint Brüsszel is meglepődött az október 2-i voksolás eredményén. Pelczné Dr. Gáll Ildikó hangsúlyozta, hogy az unió integrációs törekvései kudarcot vallottak, az illegális bevándorlók párhuzamos társadalmakba tömörülnek. Potápi Árpád János, a Fidesz megyei szervezetének vezetője az adatokat ismertetve arról beszélt, az országos átlagnál magasabb részvételi arány miatt a megye szavazóinak van okuk a büszkeségre.

Úgy véli, markáns a véleményünk az illegális bevándorlásról, így nem kérdés, hogy a fideszes honatyák megszavazzák az alaptörvény módosítást. Hirt Ferenc képviselő szintén úgy érzi: Tolna jobbította az országos eredményeket. Úgy gondolja: az országban még sokan távolinak tartják a migrációs veszélyt. Horváth István elmondta: személy szerint csalódott, hiszen azért dolgoztak, hogy ebben a nemzeti és nem pártpolitikai kérdésben jóval többen nyilvánítsanak véleményt.